Jégvarázs

animáció
2D, 3D, 4D
Eredeti cím: Frozen
Besorolás: 6
Premier: 2013-12-05

Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Sven-nel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt, és véget vessenek fagyos varázslatának.  Az Everesthez hasonlítható körülmények közt, titokzatos trollokkal, és a lenyűgöző és igazán vicces Olaf nevű hóemberrel is találkoznak.  Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól.

A 2010-es nagy kedvenc, az Aranyhaj – A nagy gubanc és a 2012-es Rontó Ralph után a Walt Disney Animation Studios most a Jégbe zárvával lep meg minket, mely az eddigi legmerészebb vígjáték-kalandfilm tőlük a szélesvásznon.

Jégbe zárvát Chris Buck (TarzanVigyázz, kész, szörf!) rendezte, a forgatókönyvet Jennifer Lee (Rontó Ralph) írta, a producer Peter Del Vecho (MicimackóA hercegnő és a béka) volt. Zenéjét a Tony-díjas Robert Lopez (Mormon könyveAvenue Q – A mi utcánk ) és Kristen Anderson-Lopez (In Transit) szerezte. A Jégbe zárva Disney Digital 3D™-benkerül a kiemelt mozikba.

  • Chris Buck
  • Vágó Bernadett (Anna magyar hangja)
  • Magyar Bálint (Kristoff magyar hangja)
  • Seder Gábor (Olaf magyar hangja)
  • Farkasházi Réka (Elsa magyar hangja)