Több mint 20 ezer rajongó rohamozta meg a világ minden tájáról a németországi Essen városát a Star Wars Európai Ünnepén.
A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy bejelentette John Williams visszatérését a Star Warshoz. Az esemény résztvevői ízelítőt kaptak a hamarosan bemutatásra kerülő Star Wars Rebels című animációs sorozatból.

ESSEN, NÉMETORSZÁG – A Star Wars Európai Ünnepe (a hivatalos Star Wars rajongói gyűlés) nagy sikert aratott, hiszen több mint húszezren tették tiszteletüket negyven különböző országból. A hétvége folyamán a rajongók és családjaik találkozhattak kedvenc Star Wars-sztárjaikkal, részt vehettek a saga alkotóival való exkluzív beszélgetéseken, és elsőként értesülhettek a messzi-messzi galaxis legújabb fejlesztéseiről.

A nagyszínpad egyik eseményén (melynek Warwick Davis volt a házigazdája) a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy bejelentette, hogy a legendás zeneszerző, John Williams újfent visszatér, hogy megkomponálja a régóta várt és J.J. Abrams rendezésében készülő Star Wars: VII. rész eredeti filmzenéjét. Emellett a Star Wars Rebels egyik végrehajtó producere, Dave Filoni vezette végig a rajongókat a nagyreményű animációs sorozat készítési fázisain, s olyan design-elemeket is megmutatott, melyekre erős hatással voltak Ralph McQuarrie, az eredeti Star Wars-filmek egyik fő tervezőjének rajzai.

S bár a sorozat végrehajtó producerei, Simon Kinberg és Greg Weisman nem tudtak jelen lenni az eseményen, egy kifejezetten a Star Wars Ünnep résztvevőinek szánt videóüzenetben megosztották a rajongókkal az új animációs művel kapcsolatos izgatottságukat. A Star Wars: VII. rész premierjét 2015-re időzítették, a Star Wars Rebelst pedig 2014 őszétől sugározza majd a Disney XD csatorna.

„Emlékezetes esemény volt!” – mesélte Kennedy – „A Star Wars rajongók csodálatos emberek mindenütt a világon. Olyan közösség ez, melyben mindenki más nyelven beszél, mégis közös a hangjuk. Nagyon is meghatározó részei ők annak, hogy a Star Wars miért tudott ennyi éven és ennyi generáción át ilyen fontos tényező maradni szerte a világon. A rajongók szenvedélyét és igényeit mindig figyelembe vesszük az éppen folyamatban lévő alkotói ötletelések során. A rajongók miatt szeretnénk elmesélni ezeket az új történeteket, és miattuk képesek is leszünk elkészíteni őket.”

Az Emmy-díjas Star Wars: A klónok háborúja című sorozat szintén előkerült az eseményen, itt tekinthették meg ugyanis először a résztvevők a teljes ötödik évad Blu-ray- és DVD-kiadásait, valamint a hatalmas 1-5. évad Gyűjtői Kiadását. A tervek szerint mindkettőt október 15-én dobják piacra.

A záróünnepségen a Lucasfilm bejelentette, hogy a következő rajongói fesztivált – a Star Wars Ünnep VII-t – a VII. rész mozipremierjének időpontjához igazítják, és a kaliforniai Anaheimben tartják majd 2015. április 16-18 között.

A Lucasfilm és a ReedPOP csoport szervezésében tartott Star Wars Ünnepek hivatalos gyűlések. E többnapos eseményeket a világ különböző pontjain hozzák tető alá, hogy a rajongók együtt ünnepelhessék a Star Wars világát.

Hírek, Star Wars |