Egyesült állatok

animáció
  • szinkronizált
Eredeti cím: Animals united
Besorolás: 6
Premier: 2013-01-24

A forró Afrika szavannáin minden állat egyetlen dolgon töri a fejét: vajon hova tűnt az a sok víz? Hiszen évekkel ezelőtt még ott voltak a folyók és patakok, melyek a távoli hegyekből csörgedeztek alá a völgyekbe. Egyre növekvő szomjuk aztán komoly aggodalommá válik, főként mióta az utolsó megmaradt vízlelőhelyet rivális bölény- és orrszarvú csordák őrzik. Így a bátor szurikáta, Billy és legjobb haverja, a jámbor oroszlán, Socrates úgy döntenek: megkeresik a vizet. Billy egyúttal fiának is szeretneimponálni a kalanddal, minden vágya, hogy sarja büszke legyen rá. Útközben találkoznak a gall kakassal, Charlesszal, aki egy szedett-vedett csapatot vezet Afrikába: egy jegesmedve hölgyet, egy kengurut, egy tasmán ördögöt és két galapagosi teknőst. Mivel távoli otthonuk elpusztult, abban reménykednek, hogy új otthonra lelnek az Okavango deltatorkolatánál. Természetesen az ember már ide is betolakodott: az itt épült luxusüdülő vezetője, Smith felhúzatott egy hatalmas gátat, amivel minden vizet saját létesítményhez tud vezetni. Az állatok felháborodásukban konferenciát szerveznek. Angie, a bölcs elefánt mindenkit összehív: kis és nagy állatot egyaránt, hiszen itt az ideje, hogy az állatok visszavágjanak. És amikor hív a természet, akkor bizony menni kell!

 

Jegyzetek:

 

  • Az Egyesült állatokat 2011-ben a legjobb film közönségdíjára jelölték az Európa Filmdíjátadón. Ez egy animációs film esetében felettébb ritka.
  • A film angol szinkronhangjai között olyan ismert színészek találhatók, mint az Oscar-díjas JimBroadbent (Harry Potter és a Félvér Herceg), Stephen Fry (V mint vérbosszú), VanessaRedgrave (Vágy és vezeklés), Andy Serkis (A Gyűrűk Ura-trilógia), vagy a szinkron világába belekóstoló egykori popénekes, Jason Donovan.
  • ReinhardKlooss rendező már nagyban készíti következő animációs filmjét, a Tarzant, mely ismét német színekben, ám angol nyelven kerül majd a nézők elé 2013 második felében.