Creed – Apollo fia

  • amerikai
dráma, sportfilm
  • feliratos
2D
Eredeti cím: Creed
Besorolás: 12
Premier: 2016-01-21

A Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, a Warner Bros. Pictures és a New Line Cinema bemutatja Ryan Coogler filmjét, a Creed – Apollo fia című alkotást. A rendezői székben ülő Coogler ismét kedvenc sztárjával, Michael B. Jordannel dolgozik együtt, akit korábban A megálló című filmben rendezett és akit a magyar mozirajongók a Csajkeverők című vígjátékból ismerhetnek. A Creed – Apollo fiában az Oscar-díjra jelölt Sylvester Stallone ismét Rocky Balboa bőrébe bújik, hogy a legendás sorozat egy újabb fejezetét mutassa be a nézőknek.

A film főszereplője Adonis Johnson (Jordan) soha nem ismerhette világhírű apját, a nehézsúlyú bajnok Apollo Creedet, aki még az ő születése előtt meghalt. Tagadhatatlan azonban, hogy a boksz a vérében van, ezért Adonis Philadelphiába utazik, ahol Apollo Creed legendás meccsét vívta az akkor még feltörekvő Rocky Balboával. A városba érkezve Adonis megkeresi Rockyt és arra kéri, hogy legyen az edzője. Bár Rocky ragaszkodik hozzá, hogy ő már visszavonult, meglátja Adonisban egykori riválisa, majd későbbi jóbarátja, Apollo erejét és elszántságát. Beleegyezik, hogy a fiatal bokszolót a szárnyai alá vegye, még úgy is, hogy az egykori bajnok sokkal halálosabb ellenféllel küzd, mint bárki, akivel valaha farkasszemet nézett a ringben. Rockyval a háta mögött Adonisnak hamarosan lehetősége nyílik megküzdeni a bajnoki címért, a kérdés annyi, hogy képes lesz-e igazi harcossá változni, mire eljön a nagy összecsapás ideje.

A Creed – Apollo fiában látható még Tessa Thompson, akit nálunk A Grace klinika című sorozatból ismerhetnek a nézők. Ő Biancát, egy philadelphiai énekesnőt alakít, akit gyengéd szálak fűznek Adonishoz. Phylicia Rashadot az Acélmagnóliákban láthattuk, ő alakítja Mary Anne Creedet, Apollo özvegyét. A rendező Ryan Coogler Aaron Covingtonnal közösen írta a forgatókönyvet, míg a produceri teendőket Irwin Winkler, Robert Chartoff, Charles Winkler, William Chartoff, David Winkler, Kevin King-Templeton és Sylvester Stallone látták el. A film vezető operatőre az a Maryise Alberti volt, aki a Mickey Rourke főszereplésével forgatott dráma, A pankrátor képeiért is felelt.

  • Ryan Coogler
  • Sylvester Stallone
  • Michael B. Jordan
  • Tessa Thompson
  • Graham McTavish
Category: dráma, Korábbi